COVID-19, 5 TIPS FÖR FÖRETAGARE ATT ÖVERLEVA GENOM KRISEN !

1) Ta hand om dig själv: Sov tillräckligt så att du är utvilad, ät näringsriktig mat, ta gärna kosttillskott med extra vitaminer och promenera eller motionera utomhus. Ett starkt immunsystem och att följa grundläggande rekommendationer när det gäller smittspridning, är bästa försvaret mot sjukdomar!

2) Dra ner och anpassa kostnaderna för företaget när det gäller personal och månatliga utgifter. Ta bort eller minska samarbetet med leverantörer som inte riktigt ger ”value for money”.

3) Samla namn på kontaktpersoner. Uppdatera dina prospekt- och kundregister med nya kontakter. Var väldigt noga med att mata in alla nya prospekts som har uttryckt intresse för era produkter, service eller har begärt offerter. Uppdatera uppgifter om era kunder också, t ex nya kontaktpersoner, om det behövs. Kontaktuppgifter för privatpersoner och enskilda firmor måste ha medgivande för att få användas enligt GDPR.

4) Dra inte ner eller minska aktiviteten för utåtriktad kontakt med prospekts, kunder och leverantörer. Den största förlusten är oftast ”pengar som aldrig görs”. Varning! Det är förenat med en stor risk och eventuellt en ännu större katastrof att ”spara in på reklam eller försäljningsaktiviteter”. Ta fram ”köp nu erbjudanden” och publicera på er hemsida som är anpassade till dagens marknadssituation.

Gå helt enkelt inte in i den fällan, men du kan gärna justera vilka marknadsaktiviteter som är mest kostnadseffektiva och förstärka dessa! Nu är bästa tiden att göra reklam för er själva, det är ganska tyst från dina vanliga konkurrenter, samtidigt som folk sitter hemma och har tid att läsa, ta emot telefon eller videomöten!

5) Förbättra kvalitén på era produkter eller service. Se till att leverera utmärkt service eller produkter som helst överträffar kundernas förväntningar. Ge hellre löften i underkant och överträffa dem sedan vid leverans än att göra tvärtom! 

Hör gärna av dig om du har ytterligare tankar om hur framgångspotentialen kan förstärkas för näringslivet i dessa tider?

Lycka till!

Med vänlig hälsning, 

Kurt Ståhl, VD
Karisma Rekrytering och Teknisk Säljkraft

Tel: 0739-465 805 Mail: kurt.stahl@karisma.se
NUVARANDE VIRUSSITUATIONEN OCH FRAMTIDEN!